Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Varför skulle landstinget driva sjukhuset bättre?

På vilket sätt blir Bergslagssjukhuset bättre för att landstinget tar över driften?

Annons

Vård. I Fagersta-Posten har vi kunnat läsa hur landstingets rödgröna majoritet försvarade sina planer på att låta landstinget ta över driften av Bergslagssjukhuset från Mitt Hjärta-Bergslagssjukhuset som de en gång tidigare hade valt bort.

I dagsläget har den rödgröna majoriteten lyckats få med sig kommunalråden i Fagersta och Norberg.

Vi i Sjukvårdspartiet ser som den viktigaste frågan utformningen av den nära vården. En organisation som avlastar den centraliserade vården genom effektivitet och befolkningens förtroende.

Om landstinget tar över Bergslagssjukhuset får det inte medföra att ett väl fungerande samarbete drabbas. När man utifrån redovisade rapporter försöker jämföra verksamheten i Bergslagssjukhuset med motsvarigheter inom landstingets ansvarsområde känns det svårt att hitta underlag för landstingets påstådda bättre förutsättningar för samarbete och för att bibehålla sjukvårdens bredd.

Det har inte varit möjligt att få information om vilka förbättringar som den politiska majoriteten anser att ett övertagande kommer att möjliggöra. Vi i Sjukvårdspartiet vill se en redovisning av de förbättringar som man ser framför sig och är beredd att utlova.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons