Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspiration bara för chefer

Annons

Ibland blir man arg, ledsen och framför allt trött.

Enhetschefer från Fagersta

kommun får åka på ”äldreomsorgsdagarna” som är till för olika personalkategorier, för att ge inspiration och kunskap om äldre.

Men vi ”fotfolket” är väl inte kloka nog att ta del av något så intressant?

Vi jobbar ju med äldre, vilket inte enhetschefer gör. De syns väldigt sällan eller aldrig till ute på boendena och på en av anslagstavlorna syns för jämnan texten ”kan nås på mobilen”. Så hur ska de veta hur verkligheten ser ut? Hur ska de veta hur vi som är ”fotfolk” mår?

Som en enhetschef sade: ”Jag ska till Stockholm, bo på hotell och dricka vin...”

Ute på boendena är vi två

personal morgon och kväll. Det finns inte tid till att till mata om fler brukare behöver hjälp med det. Mottot är: ”Påklädd, skapligt ren och kanske mätt.”

Nu har ju dessutom Fagersta infört Time Care, en besparingsåtgärd som har tagit sista glädjen från många av oss som jobbar. För nu ska vi ”jaga” timmar och fast man har heltid får man sällan jobba heltid. Nej, det ska jäktas mellan olika arbetsplatser, några timmar här, några timmar där, för att få ihop sin tid.

Är man som jag på olika arbetsplatser märks tydligt att arbetsglädje saknas. Men vi ”fotfolket” kan ju alltid byta jobb, om det inte passar... Men det är inte bara att byta jobb!

Nej tack och lov för att våra enhetschefer får dricka vin och planera för fler besparingar, för omvårdnad och omhändertagande är redan bortsparat.

Avundsjuk – visst, men framför allt trött...

Absolut anonym, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons