Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte alls skämtsamt

Annons

Med anledning av att en vikarie på Lindgårdsskolan hotade elever, och det svar som jag fick av Henrik Rydberg och Anna Segerbo (25/3).

Vikarien hade hotat med att ”sätta en penna i ögat” och att ”slänga en sko i huvudet” på elever som han inte kunde få intresserade av undervisningen. Kyrkoherden och rektorn försöker skämta bort situationen, genom att framställa det som ett humoristiskt inslag i undervisningen.

Så var det inte! Vikarien hade tappat kontrollen och vid flera tillfällen skrikit åt barnen ”håll käften” och liknande otrevligheter. Enligt svaret provar vikarien att i ”skämtsam ton” hota barnen.

I stället för att komma med en ursäkt skjuter de ansvariga över skulden på oss föräldrar och hävdar att det är vi föräldrar som inte lärt våra barn att vara tysta när läraren talar.

Det är stora ord, för pinsamt nog så visar det sig att vikarien är ingen mindre än kyrkoherden, i egen hög person. Jag uppmanar därför honom att själv prova en gammaldags pedagogisk metod, nämligen ”skamvrån”. Där tycker jag att han ska stå, en lång lång stund!

Orolig mamma, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons