Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag litar på dem som ska bygga vindkraftverken

Replik till Magdalena Andersson (8 april). Du har säkert rätt i mycket av de du skriver.

Annons
Vindsnurror. Riksantikvarieämbetet anser att riksintresset Olsbenning skadas, framhåller skribenten.Foto: TT

Det är experters antaganden i dag, i morgon kan det vara något annat. Och som jag sa tidigare – om de som vill satsa inte får möjlighet så kan det inte bli någon utveckling.

De slutsatser som dras i dag kan över en natt ändras, det är min erfarenhet. Även om vi har en nästan fossilfri elproduktion i Sverige går det att exportera ifall man kan producera mer.

Vi vet i dag att det är svårt att lagra el men det forskas på området. Bil- och lastbilsindustrin utvecklar nya batterier som man kan åka allt längre med. Beträffande de 10 000 transporter som måste till så är Sveriges lastbilsflotta en av världens renaste. Beträffande djurlivet är det också känt att de precis som vi är mycket anpassningsbara.

Du med så mycket kunskap och erfarenhet borde ha varit när fullmäktige tog beslutet. Av 31 ledamöter var det endast 3 som hade en avvikande mening. Du har också helt rätt, jag fick dessutom nya vänner när man även i Avesta sa ja till möjligheten att bygga vindkraft.

Som fritidspolitiker är det svårt att få tid till att sätta sig in i alla frågor, därför måste man lita på att de som levererat beslutsunderlagen inte har dåliga avsikter.

Lite konfunderad blir jag dock när du inledningsvis ifrågasätter vad som händer vid en konkurs. Som ekonom borde du vara införstådd med dessa frågor.

Du gör också gällande att det inte finns någon ekonomisk bäring i att investera i vindkraft. Men du avslutar med att syftet med hela projektet är att tjäna pengar, det blir mycket konstigt för mig.

Vet inte heller vilken bygd du åsyftar ska bli industriområde. Om jag inte är helt ute och cyklar här också, så är det väl några kilometer mellan vindkraftverken och bebyggelse.

Norbergs kommun och nu också Avesta kommun har fattat beslut om att tillstyrka ansökan om att anlägga en vindkraftpark i Målarberget, det tycker jag är bra.

Jag är fritidspolitiker och vågar lita på att de som ansökt kommer att ta alla de hänsyn man ska enligt alla lagar och förordningar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons