Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag slänger en sko"

Annons

Jag läste i Fagersta-Posten (21/3) att Lindgårdsskolan har problem med Skolinspektionen, som vill ta bort bidraget för att få ha en friskola.

Anledningen är bland annat att skolan inte uppfyller kraven när det gäller ”kränkande behandling”.

Mitt barn går i högstadiet på den skolan, och kom i förra veckan hem och berättade att en vikarie hade hotat barnen med att ”sätta en penna i ögat” och att ”slänga en sko i huvudet” på dem som inte var tysta!

Jag har pratat med fler barn och föräldrar och vi är många som är både ledsna och oroliga. Så här får man inte behandla barn.

Kyrkoherde Henrik Rydberg borde komma med en ursäkt för det här och skolan borde se till att alla lärare behandlar eleverna med respekt.

En kristen skolledning borde visa bättre omdöme. Henrik Rydberg, jag vill ha din ursäkt!

Orolig mamma, Fagersta

SVAR DIREKT. Den inspektion som Skolinspektionen gjorde på Lindgårdsskolan i mars 2010 är nu avslutad.

Planen mot diskriminering och kränkande behandling var vid inspektionstillfället inte tillräcklig. Lindgårdsskolan hade just utökat verksamheten med år 7-9 och därför fanns två olika planer mot diskriminering och kränkande behandling. Nu finns en gemensam likabehandlingsplan för hela Lindgårdsskolan F-9, som revideras varje år.

Det stämmer inte att Skolinspektionen skulle ha velat dra in tillståndet att driva Lindgårdsskolan. De har önskat kompletterande handlingar som de också har fått.

Lindgårdsskolan arbetar medvetet och tydligt med elevernas och personalens förhållningssätt mot varandra. När två elever sitter längst bak i klassrummet och pratar med varandra trots upprepade tillsägelser om att vara tysta så prövar vikarien att i skämtsam ton påpeka att han, trots avståndet, skulle kunna träffa eleverna med en sko eller penna.

Påståendet ledde till mer skratt än tystnad. Efter ytterligare några tillsägelser flyttar vikarien på den ene av de två eleverna eftersom det fortfarande var pratigt.

Vi tycker att ”Orolig mamma” kanske borde fundera över varför elever i årskurs sju inte hemifrån fått lära sig att man ska vara tyst om man blir tillsagd av läraren.

Lektionen handlade om lagar, skrivna och oskrivna regler men vi fördjupade oss inte i frågan om varför man ska följa skolans regler. Vikarien trodde inte det skulle behövas, vilket visade sig vara fel.

Anna Segerbo, rektor

Lindgårdsskolan, Fagersta

Henrik Rydberg, kyrkoherde

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons