Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klimatet inte vårt fel

Annons

Med anledning av dom senaste årens oproportionerliga budskap, skuldbeläggningar och varnande fingrar från oroliga medborgare, politiker, byråkrater och diverse organisationsföreträdare i massmedia känner jag mig tvingad att ge en mer balanserad bild av klimathysterin som numera råder i samhället – och samtidigt upplysa om faktainformation som de inte nämner eller kanske inte ens har egen vetskap om.

Men först ska jag börja med att säga att bara för att man ifrågasätter rådande samhällsuppfattning om klimatförändringarna så betyder inte det per automatik att man förnekar den.

Visst pågår det klimatförändringar, klimatet har alltid ändrat sig och kommer alltid att göra det, så frågan är vad som egentligen styr detta.

Grundtesen är att koldioxid är en klimatdrivande växthusgas men enligt vetenskapligt utvunna datan, från hundratusenåriga iskärnor som analyserats i Vostok så sker en temperaturökning några hundra år innan koldioxidnivån i atmosfären ökar.

Koldioxid frisläpps naturligt i enorma mängder från naturen, främst i form av avdunstning från hav och sjö, men även vulkanutbrott över och under vatten.

Koldioxiden är dessutom bara 0,054 procent av den totala mängden växthusgaser i vår atmosfär, det mesta är vattenångor

och den mängden som vi människor faktiskt släpper ut är mikroskopisk i jämförelse med vad naturen självt släpper ut.

Flera planeter men även några av deras månar i vårt eget solsystem genomgår samma klimatförändringar som jorden, allt enligt satellitdata från bland annat NASA, vetenskapliga tidskriften Nature, Teknologiska institutet i Massachusetts, MIT.

Så vad har alla dessa planeter och månar i vårt solsystem för gemensam nämnare som gör att dessa genomgår exakt samma klimatförändring?

Mig veterligen så finns det varken bilar, människor eller industrier på dessa himlakroppar som kan påverka klimatet genom sina koldioxidutsläpp?

(Länkar kommer jag att bistå med på fagersta-posten.se)

Tomas Björnbom, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons