Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultur blir klassfråga

Annons

Som före detta norbergare följer jag noggrant skriverierna angående kommunens dåliga ekonomi. Att det är både tungt och svårt, det kan även jag förstå. Men Majja Neverlands, V, förslag i

Fagersta-Posten (7/10) att lägga ned kulturskolan ser jag som ett slag under bältet.

Jag växte upp under 70-talet med ensamstående mamma och två syskon. För mig var musiken och musikskolan räddningen – även jag fick, trots familjens dåliga ekonomi, också möjlighet att ta del av musikundervisningen.

Nu är jag snart 50 och jag ser fortfarande tillbaka med stor glädje på alla de otaliga piano-, blockflöjt-, kör- och gitarrlektioner jag fått – ett intresse som jag fortfarande odlar.

Var finns en långsiktig konsekvensanalys över vilka följder en nedläggning kan få? Själv är jag inte alls säker på att jag hamnat där jag hamnade om jag inte fått styrkan från musiken!

Visst, att lägga ned kulturskolan ger säkert ett mindre underskott i den kommunala kassan på kort sikt och de som har pengar, de har ändå råd att låta undervisa sina barn, så ser det ut i ett flertal kommuner i landet.

Men gör inte kulturen till en klassfråga! Låt den del av Norberg finnas kvar, den del jag ofta skryter med när jag åker runt i olika kommuner.

”Norberg har minsann sin kommunala musikskola kvar”, något jag vill fortsätta vara stolt över!

Eva-Karin Alm, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons