Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan har inte råd

Annons

”En medmänniska, Norberg” (3/1) frågar om det blir någon ny diakon efter den som gått i pension, vad som ska hända med tisdagssamlingarna i Mariagården och varför frukosten efter morgonpromenaden är indragen.

Med undantag för begravningsverksamheten, som alla är med och betalar via begravningsavgiften, är församlingens verksamhet helt beroende av de kyrkotillhörigas medlemsavgifter.

Intäkterna har minskat och för 2011 fattas det nästan en halv miljon och 2012 det dubbla om verksamheten ska förbli oförändrad. Åren därefter ser prognosmässigt inte mycket ljusare ut. Så det är en nödvändighet för församlingen att se vad som kan göras. Precis som i ett hushåll, måste inkomsterna räcka till utgifterna.

En hel del kan göras på ideell grund, men inte allt. En grupp fritidsmedarbetare att ska ta hand om tisdagsträffarna och frukosten efter morgonpromenaden är flyttad till måndagar, en dag det ändå lagas frukost till andra.

När det gäller diakonitjänsten så arbetar just nu kyrkorådet med en genomlysning av det diakonala uppdraget som församlingen har enligt kyrkoordningen.

Ekonomiska bekymmer till trots, gäller det samtidigt att se positivt på vad vi kan göra med de möjligheter vi ändå har. Den 18 januari hålls ett öppet möte i Mariagården för alla som är intresserade av den framtida inriktningen i församlingen. Välkommen att säga din mening!

Kyrkoherde, Norberg

Kjell Gårdman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons