Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag går före religion

Annons

Svar på insändaren ”Hat mot avvikande". Huvudduk är en symbol för förtryck, jag har inte någonsin sagt att alla muslimer är förtryckta som bär huvudduk, jag har däremot sagt att det finns många muslimer som bär huvudduk som är förtryckta.

Att sverigedemokrater reagerar på en insändare där en muslim förskönar huvudduk och niqabs är för mig en självklarhet och inget konstigt, precis som en miljöpartist reagerar på felaktigheter gällande natur och miljö.

Jag säger inte att kvinnan som skrev den tidigare insändaren har fel, hon trivs säkert jättebra med sin huvudduk, men alla gör som sagt inte det och den felaktigheten ska påpekas.

Om jag ska tolka ”Svensk mammas” resonemang i insändaren anser hon att det är bra med huvudduk då kvinnor med mindre kläder löper större risk att överfallas. Och det är just detta jag motsätter mig, att dölja kvinnligheten för att minska könsdriften hos vissa män.

Att religion inte har med överfall på kvinnor att göra är jag överens med henne om, men man kommer ändå inte undan att koranen förespråkar niqab, burka och liknande för att just minska risken för kvinnan att bli misstagen för en ”glädjeflicka” (Koranen 33:59).

Att islam bryter mot svensk

lag har jag påpekat i flera insändare och det är just lagen om diskriminering på grund av kön, då bland annat gällande separata badtider för män och kvinnor samt vägran att ta en kvinna i hand.

Signaturen säger: Alla får ha sin kultur så länge den inte bryter mot lagen, jag säger: Delar av den bryter mot lagen.

Apropå hets mot folkgrupp: I en sann demokrati ska alla ha rätt att framföra sina åsikter utan att bli fängslade, om jag inte får framföra mina åsikter så är inte Sverige bättre än någon diktatur.

Tony, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons