Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingsråd struntar i protest

Nu har Västmanlands fysioterapeuter lämnat in en protestlista med över 3000 namnunderskrifter till landstingsrådet Pernilla Rinsell (MP).

Annons

Protesterna handlar om beslutet att säga upp avtalen med länets fysioterapeuter/sjukgymnaster och i stället tvinga in dem på vårdcentralerna. Tusentals patienter är nu väldigt oroliga för vad som kommer att hända med deras fysioterapeut. Många har nämligen aviserat att de kommer att tvingas lägga ner verksamheten när patienterna inte längre fritt kan välja fysioterapeut. 23 fysioterapeuter i länet kommer att förlora sina uppdrag och anställningar vid årsskiftet, och för de som blir kvar kommer ersättningen från landstinget att minska med 300 000-500 000 kronor.

De pengar som landstingsrådet Pernilla Rinsell (MP) i tidigare artiklar har påstått ska öronmärkas från landstingets sida till fysioterapeuterna är i själva verket ett luftslott. Pengarna kommer att betalas ut till varje vårdcentral, men det finns inga krav på att dessa pengar ska gå till fysioterapeuterna. De kan lika gärna användas för att täcka hål i vårdcentralernas budgetar.

De rödgröna sätter mycket på spel när de är beredda att river upp ett fungerande system. Ett omfattande beslut med oklarheter som ger utrymme för fler frågor än vad Pernilla Rinsell kan ge svar på. Det är som att kasta in jästen efter degen.

Innan 2006 var missnöjet med landstingets sjukgymnastik stort, efter valet 2006 tog alliansen över, införde remissfrihet och patientnöjdheten blev mycket bättre. Nu konstaterar vi att de rödgröna valt att backa tillbaka i utvecklingen.

Pernilla Rinsell får nu stå till svars för över 3000 missnöjda patienter och 91 missnöjda fysioterapeuter. Att begränsa valfriheten är ett stort misstag och kommer inte att gynna någon som är i behov av rehabilitering.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons