Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsam fibersatsning

Bredband även på landet har länge önskats av mig och andra. Skinnskattebergs kommun skickade ut en intresseanmälan till alla i kommunen för över ett år sen.

Annons
Fiberkabel. Vad är kommunens ansvar för bredbandsutbyggnaden? Foto: Anders Wiklund/TT

Jag var en av många som tecknade mig för bredband över fiber. Jag skulle gärna vilja jobba från min sommarstuga där det i dag saknas både ADSL och mobiltäckning. Jag har vid flera tillfällen frågat kommunen när det blir av och fått svaret ”vi håller på med frågan”.

I veckan fick jag brev om bredbandserbjudande från IP-Only men det stod ingenting om hur det skulle gå till. Jag ringde då upp kommunen som sa att de inte har någonting att göra med bredband och IP-Only och att vi skulle gå ihop i byalag och samordna själva.

Kommunen har gått ut med förfrågan och har en samordningsfunktion men tar nu avstånd! Varför? Bredband borde vara en mycket viktig fråga och jag förväntar mig därför ett offentligt uttalande från kommunen om vad de håller på med! FP skrev nyligen att Skinnskatteberg rankas som en av landets sämsta bredbandskommuner och det förvånar mig inte.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons