Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt till patient-P

Annons

Efter att ha läst i Fagersta-Posten om vårdcentralen Mitt hjärtas satsning på nya fräscha lokaler i den gamla delen av lasarettet – och att där samla all vård på ett ställe, öppna den gamla huvudentrén, samt installera en ramp för att underlätta för den med rörelsehinder – beslöt jag att kolla läget, hur det såg ut på utsidan.

Då jag svängde in på uppfarten in på parkeringsplatsen, finns det till höger två rader parkeringsplatser. Båda raderna var märkta med ”Endast personal”.

Jag körde vidare mot entrén och kom till parkeringen till vänster om entrén. Parkeringsplatserna där var märkta med ”Förhyrda platser”.

Alltså, inte en enda parkeringsplats för den med handikapptillstånd. Jag trodde jag hade missat något, så jag körde en runda till, men icke.

Det finns inte någon plats att parkera på, utanför de nya huvudentrén, för den som har problem med att gå. Däremot är det väl tilltaget för personal.

För alla patienter, oavsett handikapp, ska man alltså parkera utanför entrén vid Apoteket, om det finns någon ledig ruta där.

Ofta är dessa platser upptagna av bilar utan handikapptillstånd. Det är bara att ta sig till den stora parkeringen, och därifrån med hjälp av rollator eller rullstol förflytta sig till huvudentrén.

Därifrån till hiss nummer ett. Upp till våning fyra. Sedan till receptionen. Om man ska till Rehab får man dessutom ta hiss nummer två till våning fem. I stället för nyöppnad entré direkt till receptionen.

Min tanke blev då, om ”Mitt hjärta”, som vårdcentralen heter, verkligen är ”loggan” för rätt kroppsdel.

Kalle på kammarn, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons