Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt även SD få säga sitt

Jag är uppvuxen med rättigheten att säga min åsikt, så kallad demokrati, ett privilegium alla människor inte har. Demokrati innebär att alla människor har rätt att tycka och tänka vad de vill.

Annons
Bortmotad. På grund av motdemonstranter kunde SD-ledaren Jimmie Åkesson inte genomföra ett torgmöte i Göteborg i förra veckan.                   Foto: Adam Ihse/Scanpix

Det innebär inte att vi ska stå och skrika våra åsikter till allt och alla men vi har rätt att tycka vad vi vill. Vi behöver inte tycka som alla andra men för att demokrati ska funka måste vi låta alla få komma till tals, låta alla få tycka som de vill för gör vi de så funkar demokratin.

I min familj så diskuterar vi och tycker olika men vi lyssnar och vi ger alla chansen att få säga sitt och att de bästa alla får tycka som de vill. Gudarna ska veta att vi tycker olika om mycket men så är det.

Jag tänker inte rösta på SD, jag tycker inte som de, men låt mig få avgöra det och låt de få säga sitt och tycka vad de vill för i slutändan så vinner vi på det.

Låt demokratin leva vidare och tänk på att bara för att någon tycker annat än du så behöver inte du tycka som den. Med demokrati så får vi tycka olika men ändå leva tillsammans.

Tänk på alla länder där man tvingas tycka lika och rösta på de som de blir tillsagda. Det som alla tycker passar inte alltid och är inte alltid rätt och kan vara nedvärderande men att utesluta någon för oliktänkande är inte rätt det heller. Alla får tala men vi väljer själva vad vi ska tycka om det. Länge leve demokrati!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons