Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt barnen leka sommartid

Annons

NVK (Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund), tänk på att barnen vill leka och spela boll sommartid! Under förra sommaren rustade man upp lekplatserna i kvarteret Svanen i Norberg. Man stängde av lekplatserna mitt i sommaren, grävde djupa hål för att bygga in säkra gungor och klättertorn och annat kul. Det var bra utom att de sommarlediga barnen inte hade lekutrymme annat än på asfalt och gräs.

Arbetet utfördes inte i ett streck utan under många dagar och veckor stod arbetet stilla. Man skyllde på leverantör av materiel vilket inte var ursäktligt. Följden blev att när skolorna börjat på hösten fanns äntligen perfekta och roliga lekplatser. Det var så dags då. Nu händer samma sak igen. NVK har påbörjat anläggande av bollplan nu mitt i sommaren. En person klipper buskarna någon gång då och då. En maskin kör bort jord och skrapar rent några timmar ibland.

Arbetet skulle påbörjas så fort tjälen gått ur marken men kom inte i gång förrän i juli. Och det ser ut som i fjol – ingenting blir klart förrän till hösten och vi som bor här får stå ut med att både stora och små ungdomar sparkar boll mellan husen med risk för krossade rutor och annan förstörelse.

 Dagmar Måntelius

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons