Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lös rondellproblem!

Annons

Efter att ha läst i Fagersta-Posten om hur olika uppfattning de berörda parterna har om hur problemet med rondellutsmyckning i Fagersta ska lösas har jag kommit till följande tankegång.

För att få placera konstverk i rondeller måste hastigheten anpassas så att inte trafiksäkerheten äventyras.

Lämplig hastighet är 40 kilometer i timmen. I dag är genomfartshastigheten 70 kilometer i timmen. Rondellen vid lasarettet har hastigheten 40 km/tim. Där går det tydligen bra med utsmyckning.

Övriga rondeller har hastigheten 70km/tim. Då går det inte alls. Det egendomliga och för mig obegripliga är att i rondellerna vid Kungsbron (Rondellsluss) och Bergsmannen (Stålverksskänk) går det tydligen hur bra som helst trots 70 km/tim. Var är logiken, Trafikverket?

Fagersta kommun har konstverken klara för montering. Återstår endast godkännande av Trafikverket.

Min tanke blir att personkemin inte fungerar mellan aktörerna. I detta fall kommunalrådet Stig Henriksson, V, NVK-chefen Harold Nilsson och Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm. Om så är fallet borde de verkligen ta sitt ansvar och förnuft till fånga.

För att återkomma till problemet, tycker jag att en enkel lösning är att ha en hastighetsgräns på 40 km/tim på hela sträckan, från rondellen vid Kungsbron till trafikljusen vid Brandstation.

Som det är i dag är hastigheten 60 km/tim från Kungsbron, blir 70 km/tim vid Fontänen, 40 km/tim vid lasarettet och sedan 70 km/tim.

Stig ner från era höga hästar och uppför er som vuxna människor, så är problemet löst på ett kick!

Kalle på kammaren, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons