Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på barnen!

Annons

Beslut är taget att det äntligen ska byggas en lekpark i centrala Norberg, något som många barn och föräldrar i kommunen har väntat på i många år. Nästa steg är att besluta om vad lekparken ska innehålla för redskap och lekmöjligheter för våra barn och ungdomar.

Styrelsen för Rädda Barnen i Norra Västmanland undrar om NVK och beslutande politiker i Norberg har låtit barnen i Norberg aktivt ta del av planering och formandet av lekparken.

Vad vill barnen ska finnas i lekparken? Vilka redskap och utrustning drömmer de om? Hur ska miljön runtomkring formas? Hur har kommunen tänkt involvera barnen i planeringen eller är de redan involverade?

Om vi vill fostra barn att få tilltro till demokrati och känna att de blir lyssnade till är detta ett bra tillfälle att börja den processen. Samarbeta med skolan, ordna en teckningstävling, låt barnen/eleverna skriva önskelistor och utgå från dessa är några sätt som ni kan gå till väga på!

Vi vill ha en levande lekpark där barnen känner att de varit delaktiga i utformningen. Det kan även leda till att de blir försiktigare med sakerna och att risken för skadegörelse minskar.

Vi undrar även om Norbergs kommun har någon barnchecklista där medbestämmande och möjlighet för barnen att komma till tals i frågor som berör dem?

Vi hoppas på ökad delaktighet för våra barn och unga i genomförandet av politiska beslut i framtiden.

Styrelsen, Rädda Barnen i Norra Västmanland

Gigi Lönn Stråle,

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons