Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många pluggar vidare

Annons

Niclas Bergström, S, vice ordförande i kyrkofullmäktige, visar stor okunnighet i en verksamhet som han har fått mandat att vara delansvarig för och besitta kunskap om. Vi undrar även om han har en fäbless för att på osakliga grunder skaffa sig säljande rubriker i media?

I likhet med kyrkorådets övriga ledamöter, som företräder Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan och Socialdemokraterna, har han tydligt informerats om att det resultat som lärare och elever i årskurs 9 på Lindgårdsskolan tillsammans har uppnått är strålande. Av eleverna i årskurs 9 har drygt 93 procent kunnat fortsätta till önskad gymnasial utbildning.

Men Niclas Bergströms uppvisade bitterhet, för att han inte längre äger deltaga i en arbetsgrupp (kommitté) som bland annat ska ägna tid åt utbildningsstrategiska frågor, är uppenbart stor.

Det börjar bli litet enahanda med hans påpekande om detta självklara faktum, att en vänsterallierad, tung kommunpolitiker inte inbjuds att deltaga i informella diskussioner i en arbetsgrupp (verksamhetskommitté) som har att behandla församlingens skolverksamhet.

Få saker kan vara mer självklara än detta, i en kommun där kommunledningen innerligt vill se friskolan nedlagd.

Förutom Niclas Bergström

kan det knappast finnas någon annan förtroendevald kyrkopolitiker, vare sig POSKare eller socialdemokrat, som vid kyrkorådets plenisammanträde (24/1) missade den i detalj lämnade informationen om just elevernas val till gymnasial utbildning.

Trist är det naturligtvis även att notera att Fagersta-Posten misslyckats läsa innantill i Skolverkets SALSA-analys – där Skolverket förklarar hur analysen inte (!) kan användas.

Nicklas Bergström har uppenbart missat möjligheten att lyfta en för honom oklar fråga till församlingens beredningsutskott respektive till Lindgårdsskolans styrelse (kyrkorådet). Han föredrar i stället misskrediterande kommentarer i lokaltidningen – hans trovärdighet i olika frågor devalveras därmed kraftigt.

Även sommarens missnöjeskampanj mot kyrkorådet, som han var initiativtagare till, genom att förse Fagersta-Posten och P4 Västmanland med osakliga uppgifter om ett kyrkorådsbeslut, har nu prövats av Granskningsnämnden för radio och tv.

Nämnden har funnit att samtliga sex radioinslag, som helt bygger på hans information, har fällts för sitt osakliga innehåll.

Det torde kännas pinsamt tungt för de socialdemokrater i kyrkofullmäktige och kyrkoråd som har andra ambitioner med sitt kyrkliga uppdrag än att bära sig åt som Niclas Bergström numera gör.

Anders Linger

Kyrkorådets ordförande,

Västanfors-Västervåla församling

Jan Jäder Kyrkofullmäktiges ordförande,

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons