Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många står i buss

Annons

TVÅ FRÅGOR till Västmanlands länstrafik:

1) Bussturen 16.23 på vardagar från Fagersta central till Krylbo via Norberg är så fullknökad att resenärerna får stå i bussen ända fram till chauffören, så att han inte kan använda sin högra backspegel.

Vad händer om bussen krockar eller måste tvärnita på 90-vägen? Alla måste använda bussbältet, men det är svårt för dem som står. Tänk på chauffören som har alla liv i sina händer. Sätt in en buss till och strunta i om det kostar! Människoliv är dyrbarare.

2) Hur tänkte ni när ni satte in taxibil i stället för buss 11 från Fårbo-Fagersta 16.07? Ibland är vi tio-elva som åker med, det blir trångt. 500-bussen går 16.23 från Centralen.

Fagersta taxi har inte hur många bilar som helst. ”Vanliga” människor kanske vill åka taxi den tiden.

Norberg

”Jacken” Löwdahl

SVAR DIREKT till ”Jacken” Löwdahl, Norberg.

1) Säkerheten ombord på våra bussar är av högsta prioritet. Att färdas med buss är det säkraste

färdsätt på väg som existerar i dag och olyckor är mycket sällsynta.

Ytterst är det föraren som har ansvaret för säkerheten ombord och fordonets framförande. Men vi ser så klart allvarligt på att det förekommer så pass många stående i bussen på en hårt trafikerad väg.

Vi har ständigt en dialog med vårt bussbolag som kör en mycket stor del av vår trafik och kommer att följa upp denna utveckling samt vid behov vidta nödvändiga åtgärder.

2) I december 2010 genomförde vi vissa neddragning på linje 11. Innan vi genomförde dessa neddragningar hade vi gjort noggranna undersökningar över vilka turer som var minst belastade.

Vissa av turerna hade under dessa veckor i praktiken inga resenärer och det var också dessa turer som ersattes med taxi.

Sedan dess har arbetsgivarna

i Fårbo kraftigt utökat antalet

anställda, vilket självfallet är

positivt, men tyvärr hade vi då inte möjlighet att till tidtabellsskiftet sätta in en buss.

Därför har vi tagit initiativ till en diskussion med arbetsgivarna i Fårbo samt kommunen för att försöka lösa den uppkomna situationen.

Trafikplanerare, VL

Martin Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons