Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medveten taktik?

Annons

Jag vet att tidigare kommunalrådet Kent Persson, V, en gång uttalade att det var Karbenning man skulle satsa på som landsbygdstätort. Kärrgruvan skulle klara sig utan stöd.

Visst har man satsat i Karbenning, även om det inte gick att rädda skolan. Maken till stöd får man faktiskt leta efter. Jag tänker på före detta Nickebo skola.

Kommunen säljer skolan för cirka 1 miljon kronor. Räntefritt lån beviljas. Kommunen hyr sedan lokaler där. Hyran sätts så att med drift kostar förskolan 1-5 drygt 1,2 miljoner kronor. Antal inskrivna barn är cirka sex.

Läget i Kärrgruvan är att det är kö till förskolan 1-5. Föräldrar hänvisas till barnomsorg i Norberg. Tyvärr för Kärrgruvan väljer de sedan att behålla sina barn i Norberg även när det börjar bli dags för förskoleklass och skola.

Det betyder att framtiden för vår skola i Kärrgruvan på sikt är hotad. Är detta ett medvetet politiskt tänk?

Det finns lagutrymme i skollagen att återupprätta upptagningsområden vad gäller skolan om det fria valet får stora ekonomiska och organisatoriska konsekvenser för kommunen.

Trots färre elever än under 1980- och 90-talen för kommunen som helhet skulle det finnas en framtid för Kärrgruvan. Det som behövs är en satsning på förskolan 1-5 så att föräldrar i Kärrgruvan så sakteliga igen får chansen få kontakt med vår elevvänliga skola. (Ingen jämförelse med med Källskolan eller Centralskolan.)

Det finns redan i dag lokaler som står outnyttjade så lokalfrågan kan lösas.

Putte Dahlström, Kärrgruvan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons