Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorsportens chans

Annons

Tack Anders Törnblom (9/5) för att du tog upp motorsporten i Fagersta, det blev liksom en katalysator för oss i Fagersta Motorklubb att spinna vidare på.

Alla invånare brinner självklart för sina hobbies, intressen och sporter och tittar man tillbaks i historien är Fagersta värd ett område för alla de motorsportintresserade.

När FMK var delarrangör i motorsportdagarna på Fårbo vallfärdade folk dit för att se och få åka med i olika tävlingsbilar, bara det talar om ett otroligt intresse bland kommunens invånare.

För ett antal år sedan hade faktiskt Fagersta en folkracebana i Semla, dit kom det storpublik varje gång det var tävling och många duktiga folkrace, rallycross och rallyförare startade sina karriärer där.

Enligt ”ryktet” fick inte banan vara kvar då en fågel satt på en stolpe ute i Flogens vatten och tittade på tävlingarna. Om det är sant eller inte spelar ingen roll, men fågeln har inte setts till sedan dess. Kanske var det en plåtgam?

Fagersta har och har alltid haft talanger inom motorsport trots att det inte finns några träningsmöjligheter på hemmaplan.

Vi i FMK kan tänka oss ett samarbete med skolan, kommunen och andra intresserade att sysselsätta ungdomar som är intresserade att sköta en bana och kanske ha lokaler för att lära sig laga och bygga till exempel folkracebilar som de senare kan ta licens och tävla med, kanske skulle kunna rädda några från droger och kriminalitet.

Det skulle få bort en del ”busåkning” från gatorna. Jag ser en del likheter från den tiden då sossarna vägrade se Fagerstas potential inom musiklivet och 20 år senare stå i riks-tv och erkänna sitt misstag, då ett av världens största rockband efter The Rolling Stones faktiskt var från Fagersta.

Rallytävlingarna när det begav sig i Fagersta är smått legendariska och när man träffar folk runt om i landet så frågar de alltid när vi ska ha tävling.

Vägen dit är lång men visionerna finns. Som sagt, tack Anders Törnblom för att du belyste frågan om motorsporten i Fagersta.

Vice ordförande, Fagersta Motorklubb

Joakim Öhman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons