Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg nytt Grekland?

Annons

Norberg skulle få en ny idrottshall. Hur mycket har redan lagts på projektet? Troligen över 1 miljon kronor. Nu har verkligheten kommit ifatt våra beslutsfattare. Det blir ingen hall. I stället ska 11 miljoner sparas.

Vad kan man då spara på? Jo, tydligen i första hand ungdomen. I nya översiktsplanen är det tydliga budskapet att kommunen måste bli attraktivare för att bli fler. Hur attraktivt är det att alltid skära ner på de unga?

När man planerade att bygga en ny lekplats måste man på grund av ekonomin göra det under flera år. Min uppfattning är att hallen aldrig var tänkt byggas utan var ren propaganda. Man kan inte trovärdigt ena månaden vilja investera cirka 40 miljoner med en årlig driftskostnad på 5 miljoner för att någon månad senare behöva spara.

Vi betalar ett av landets hösta pris per skattebetalare för våra politiker vilket betyder att där borde det gå att spara.

Att stänga musikskolan verkar mycket korttänkt, där hittar vi många kreativa ungdomar som inte har idrott som sitt första val. Låt den vara!

Det styrande partiet har en vision om 6 500 norbergare 2015, vilket snarare måste ses som en illusion om man tänker genomföra de föreslagna besparingarna.

Nu behövs ett verkligt nytänkande. Kan vi fortsätta som egen kommun? Vi måste se sanningen i vitögat och göra något radikalt innan vi blir ett Grekland.

Lars-Olof Borking, Kärrgruvan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons