Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt slitage?

Annons

Vi har bott i en lägenhet hyrd av Norra Västmanlands kommunalteknikförbund i nästan fyra år, med en hyra på över 6 000 kronor i månaden.

Vi har precis flyttat ur och besiktat lägenheten tillsammans med ansvarig på NVK. Vi kommer att debiteras för samtliga tapeter då det klassas som ”onödigt slitage”, det vill säga spik- och skruvhål i väggarna.

Vem bestämmer vad som är onödigt slitage? För oss har det varit allt annat än onödigt slitage att få en hemtrevlig boendemiljö. Men uppenbarligen funkar det inte så hos NVK!

Ska man inte ha möjlighet att flytta om och ändra i sina rum, sätta upp hyllor och tavlor så att man trivs och vill bo kvar. Vore inte det ett mål att sträva efter för hyresvärden?

Självklart blir det slitage på tapeter som suttit uppe i fyra år, det vet väl alla. Vem kommer att vilja bo i lägenheter med skyhöga hyror samt debitering för skruv och spikhål då man flyttar ut?

Det kändes nog så tungt att flytta in i lägenhet efter ett antal år i villa, men inte visste vi då att man skulle varit tvungen att bo med sterila väggar!

För oss är det helt förståeligt att det står så många tomma lägenheter på Svanen. Vem har råd att bo där?

Besvikna före detta

Svanen-hyresgäster, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons