Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oredan i Fagersta är inte V:s fel

Kommunalrådet anser sig kunna avgöra vilka låga motiv undertecknad har för mina och Vänsterpartiets ställningstaganden. Till den debattnivån sänker jag mig inte.

Annons

Och jag har vant mig vid påhopp från S-politiker, ofta anonyma om än lätt genomskådade, så det är ingen idé att fortsätta på den linjen.

Oavsett om Vänsterpartiet har majoritet, samarbetar eller är i opposition kommer vi att både lägga egna förslag och att kritisera oredan som bland annat präglat de tre senaste fullmäktigemötena.

Som riksdagsledamot träffar jag politiker från hela landet, både i riksdagshuset och på resor jag gör för studiebesök, debatter och föredrag. Tyvärr kommer nu frågorna allt oftare. ”Vad är det som händer i Fagersta? Är det sant att ...” Och tyvärr är det ofta det.

Det är inte Vänsterpartiet som skapar oredan för att vi påpekar den. Det är som att anklaga den bestulne för att vara ansvarig för stöldverksamhet.

Vi har regerat under 16 år. Det konkursbo som S lämnade efter sig förra gången man satt vid makten fick vi reda upp. Men vi har även orkat med att bygga ut förskolan efter behov, bygga om skolor och satsa på äldreomsorgen. På äldreboenden ligger Fagersta på 15:e plats av 288 kommuner så vad som förorsakat krisen sedan S tog över styret kan man fundera på.

Men självklart är vi inte nöjda med vad som gjorts och därför lägger vi förslag för att gå vidare. Men vi kommer också bevaka att S inte missköter ekonomin så vi hamnar i samma moras som senast ni regerade. Och vi kommer att ta oss friheten att påpeka när förslag läggs som bryter mot lagen om offentlig upphandling, kommunallagen och kommunens egna reglementen. Och när S sviker sina vallöften. Hur irriterande det än må vara för kommunalrådet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons