Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro och osäkerhet

Annons

Hos Alltjänst i Fagersta hamnar sjuka, arbetslösa, missbrukare, invandrare och personer med försörjningsstöd. De är redan utsatta och ska behandlas med respekt.

Många mår dåligt både fysiskt och psykiskt, men törs inte yttra sig.

Inom ”Försörjning och arbete” utförs arbeten som genererar pengar till kommunen, av personer som arbetar i stort sett gratis. Några får kommunen till och med ersättning för.

De hyrs även ut till privata företag.

Det finns personer som har arbetat där i flera år.

Det finns en fordonsverkstad, där kommunens bilar lagas, även vissa kommunanställda kan lämna bilen där. Det finns också en tvätt för kommunens och anställdas bilar.

Gräs ska klippas och snö ska skottas, städning och fastighetsskötsel ska utföras, människor ska skjutsas och mat ska transporteras.

De som har försörjningsstöd kan bli anställd med minimilön, för att sedan avskedas när de kan beviljas a-kassa (= egen försörjning).

En person som genomgick en stor ryggoperation blev uppsagd. Någon fick sluta för det var för dyrt att betala 20 procent av lönen, 80 procent betalade Arbetsförmedlingen.

En anställning kan förnyas med två månader i taget, men kan även avslutas med ett par dagars varsel. Sådana händelser resulterar i stor oro och osäkerhet. Den livstid som man får i Fagersta är inte alltid positiv.

Arbetsförmedlingen förser inte längre kommunen med så många deltagare, det är positivt. Fagersta kommun går mycket bra ekonomiskt, men det är tråkigt att det beror på att människor utnyttjas.

En som hoppas på förbättring, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons