Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osakligt? Inte alls!

Annons

Svar till Jan Jäder och Anders Linger (10/2). Att kalla en analys som en statlig myndighet som Skolverket genomfört för en osaklig grund, det är inget annat än att sticka huvudet i sanden. Skolverkets analys SALSA, är speciellt framtaget just för att få en nyanserad och jämförbar bild av landets alla skolor och kan absolut användas som underlag för diskussioner och analyser av förutsättningar, processer, resultat och måluppfyllelse i kommuner och skolor.

Anders Linger är även ute och cyklar när han tar upp granskningsnämndens beslut, kring en anmälan som han själv gjort för att han anser sig ha fått ett dåligt bemötande av SR P4 Västmanland. Granskningsnämnden fann inget som kan anses vara partiskt, och anser inte att man baserat nyhetsinslagen på osakliga uppgifter

Man anmärker på att SR P4 har rubricerat och utformat sina inslag i lite väl förenklad form. Alltså kan man konstatera att Lingers påstående om att inslagen fällts på grund av osakligt innehåll, att min information skulle ha varit felaktig, är ren och skär lögn och därmed kan man anta att det är Anders Lingers trovärdighet som kraftigt devalveras. Jag kan inte ta ansvar för SR P4: as sätt att arbeta.

Man vill på alla sätt bygga murar kring sin verksamhet, snarare än att bygga broar. Anders Linger erkänner ju i sin replik gladeligen att han inte vill ha insyn. Man vill inte ta itu med de problem som finns och föra verksamheten framåt. Allt detta på bekostnad av eleverna.

Att man ens berörde frågan om betygsresultaten vid sammanträdet den 24 januari berodde helt enkelt på att jag personligen tog upp den, som övrig punkt. Den fanns inte ens med på dagordningen utan redovisades då jag informerade kyrkorådet om min kommande insändare.

Om Linger tycker att mitt ansvar som folkvald, där jag ska se till verksamheters bästa, alltså elevernas bästa i detta fall, är att ”bära sig åt” så är det nog snarare hans kyrkliga uppdrag som skall ifrågasättas! Utan elever blir det ingen verksamhet. Mitt mål är en frisk och öppen verksamhet utan hot och påtryckningar där insyn är något positivt.

Jag ställer mig även frågande till att Jan Jäder, som på drygt ett år närvarat på ett (1) av 10! kyrkorådssammanträden och då inte den 24 januiari när frågan togs upp på mitt initiativ, ger sig in i denna debatt.

Faktum kvarstår.

Jag tycker inte att det är särskilt "strålande" att 53 procent av Lindgårdsskolans elever gick ut nian utan godkända betyg, sen kan Linger Co vända och vrida hur mycket som helst på sina siffror.

Niclas Bergström, Socialdemokraterna i Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons