Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osant, Ung vänster!

Annons

Häromdagen fick jag ett flygblad från Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung vänster. Där anklagas Sverigedemokraterna för att skylla på flyktingarna för den arbetslöshet vi har.

Att vi skulle ha en så förenklad syn som att hög invandring är synonymt med arbetslöshet är inte sant. Det vi har sagt är att jobben inte växer på träd, man kan inte ta in hur många som helst om det inte finns arbete åt dem som finns i landet i dag.

Enligt flygbladet hävdar vi också att ”flyktingar är lata och bara vill ha bidrag”. Även det är naturligtvis en feltolkning.

Vad vi menar är att sker det ett missbruk av det svenska välfärdssystemet så ska det motverkas. Det gäller oavsett om det är somalier eller skåningar som tas med fingrarna i kakburken.

Vad jag vet så finns det inga studier som visar att exempelvis skåningar sticker ut negativt. Däremot visar rapport efter rapport hur en del invandrargrupper utnyttjar den svenska generositeten.

Mer än hälften av somalierna i Örebro lever på försörjningsstöd och varannan vuxen man hade noll i inkomst 2005.

Svenska språket sägs oftast vara nyckeln till arbetsmarknaden. Av de 2 200 invandrare som under 2009 läste svenska för invandrare i Västmanland fick bara 43 procent godkänt i minst ett ämne. På riksnivå uppnådde 2007 endast var tredje person betyget godkänt.

Den vanligaste förklaringen är enligt lärarkåren ”dåligt intresse för att lära sig”. Det finns stora problem att ta tag i.

Vi är inga hemska rasister eller främlingsfientliga människor, vi är realister som vägrar köra ned huvudet i sanden och låtsas som det regnar. Taktiken att blunda har både borgare och socialister testat, har det varit effektivt?

Johan Henriksson, SD, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons