Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överskotten gör praktisk nytta

Marino Wallsten (S) återkommer envist till överskotten kommunen har gjort och som sticker i ögonen och han vill bli av med om S får återta makten.

Annons

Eftersom Fagersta är Sveriges minst privatiserade kommun så försvinner inte det Marino Wallsten kallar vinsterna till något riskkapitalbolag i ett skatteparadis. Överskotten återförs till verksamheterna. Förutom den del som går åt till att beta av på den pensionsskuld den förra S-regimen i Fagersta lämande efter sig och som när Vänsterpartiet tog över uppgick till hela 325 miljoner kronor. De senaste åren har vi budgeterat och i verksamheterna använt cirka 20 miljoner årligen av tidigare års överskott. Det är därför vi kunnat undvika de nedskärningar som diskuterats. Det är därför Fagersta är den enda kommun i det annars S-styrda Västmanland som låtit resurserna inom äldreomsorgen följa behovens ökning. Det är därför vi kan bygga ut skolor och förskolor nu när även dessa behov ökar.

På central nivå är Vänsterpartiet det enda parti som vill stoppa privata vinster i välfärden. Marino Wallstens S-parti vill även i fortsättningen tillåta vinster i välfärden. Min enkla fråga är: varför det?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons