Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påflugna brandturister

Efter branden 4/8 2014, som kom till oss utan evakuering och då vi flydde för vårt liv, så har inget varit sig likt mer.

Annons
Brandskog. Boende i Stabäck uppmanar besökare som är nyfikna på brandområdet att visa större respekt.Arkivfoto

Det är inte bara omgivningen som förändrats utan allt är annorlunda nu, men det verkar inte många förstå ... som till exempel Engelsberg intresseförening.

Vi som bor i Stabäck har haft problem ända sedan det var tillåtet att åka här igen efter branden. Folk tog sig in på våra gårdar och rotade i resterna, trots skyltar om förbud på tillträde så visas ingen respekt för oss boende. Även incidenter med slagsmål har förekommit då vi bett dem ge sig av. Vi har haft kontakt med polis och olika myndigheter som gjort sitt bästa och varit ett bra stöd men inte alltid kunnat hjälpa oss.

Från början så var det lämmeltåg här utanför vår tomt, sen tillkom bevakning efter önskemål och de gjorde sitt bästa. Det upphörde efter helgerna i julas. Vid första snösmältningen i mars så kom det i gång igen: bilar, husbilar, gående, cyklister, turistbussar med mera.

Vi vet att vi kommer att få leva med detta långt framöver, men passera då och stanna inte vid våra tomter och kliv inte ur och fotografera och stör oss. Visa respekt!

Vad gäller den längtan efter turism som Ängelsbergs intresseförening uttrycker så varsågod på vår bekostnad.., vi som bor i Stabäck har inte riktigt samma åsikter som ni i Ängelsberg!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons