Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pendlare får vänta

Annons

Förra året skrev min medresenär Jacken Löwdahl, Norberg, ett bra inlägg om några av de saker som inte stämmer överens med hur vi pendlare mellan Fagersta och Norberg vill ha det. Han nämnde viktiga punkter på vad som behöver åtgärdas.

Vi fick ett svar från beslutsfattare som ville tänka på oss pendlare. Jag vill sammanfatta hur det gick för oss med nya tidtabellerna.

--- Linje 500 mellan Fagersta och Norberg körs inte 16.23 från Fagersta mot Norberg sommartid den 17 juni-18 augusti. Alla pendlare måste därför ta turen från stationen 15.23 eller 17.23 i stället.

För en person med vanliga arbetstider 7.00-16.00 är det som Jacken skrev väldigt besvärande. Vi måste vänta en timme eller sluta tidigare varje dag. Även när skolorna har lov är vi säkert över 20 personer som behöver denna linje, även under sommartid. Där tänkte ingen på oss pendlare.

--- Nu måste jag dessvärre lägga till att byte av chaufför sker i Fagersta 16.23, en stämplar ut och nästa stämplar in, vilket gör att vi då aldrig lämnar stationen i Fagersta i tid.

Vi behöver 16.23 bussen från Fagersta under hela året, gärna en vanlig buss som linje 11 övrig tid och en övergång som inte gör att vi blir sena.

--- Linje 11 i Fagersta körs av Taxi vid 16-tiden runt Fårbo, Seco och Atlas Copco i stället för VL. Resultatet, som Jacken nämnde, var att vi måste ibland invänta en till taxi och då vi inte ens är säkra på att kunna komma i tid för att hinna med hem.

Alla Jackens önskningar blev tyvärr ohörda och vi får nu vänta extra länge vid byte i Fagersta dessutom.

Lyssna på oss!

Jacken Jr, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons