Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt partiledare?

Annons

Partiledaren Håkan Juholts ”bödel” finns bland Socialdemokraternas folkvalda i Västmanland. Ett par granndistrikt hängde på, men i Örebrodistriktet ville inte SSU delta i ”avrättningen”.

Det är inga vackra scener som har utspelats inför öppen ridå. ”Skitsnacket” bland socialdemokrater är legio, vad jag förstått av Thomas Bodströms uttalande.

Håkan Juholt har redan från början haft fiender i den så kallade innersta kretsen, där fler än en kände sig mer lämpade att axla ordförandeskapet efter Mona Sahlin.

Han gavs inte en chans utan motarbetades från första dagen. Liknande misstag som han gjorde flera andra personer från olika partier under samma tid. En del av dessa figurerade i massmedia några sekunder, men glömdes omedelbart.

Via SMS från ”mobben” hölls pressen informerad, enligt Kvällsöppet i TV 4.

Jag var glad över att valberedningen hade hittat Håkan Juholt, som är en person som visade sig vara en äkta ideolog och en förträfflig retoriker.

Han förstod också vikten av kultur, musik, teater och konst. Han är snabb i repliken och har ett livligt intellekt, han är empatisk och vänlig, vilket inte tycks vara en tillgång i detta sammanhang.

Han har karisma, en bristvara i den innersta kretsen med enstaka undantag. Han har många, många års erfarenhet av riksdagsarbete, han är överlägset begåvad, vilket retat den innersta kretsen av medelmåttor, därav utmobbningen/”avrättningen”.

Det var inte att bli lätt att hitta en ersättare med så många kvaliteter som vissa distrikt kräver. Vem skulle våga? undrade jag.

Först och främst måste personen i fråga ha alla positiva egenskaper som Håkan Juholt har och dessutom ha de egenskaper som han saknar. Ett stort misstag har gjorts. Finns den perfekta personen?

Solveig Rudberg, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons