Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Placera nytt boende på Uggelboområdet

Pensionärsorganisationerna och övriga föreningar som ingår i Kommunala Pensionärsrådet har under många år kämpat för en utbyggnad av äldreboenden.

Annons

Det har gällt särskilda permanenta boenden, korttidsboenden och typ +55 boenden. Köerna till särskilda boenden har i många år varit mycket långa. Även till korttidsboenden har det varit platsbrist vilket medfört att man tvingats dela rum med främmande personer vilket vi tyckt vara ovärdig.

Vi har också krävt en mer human biståndsbedömning avseende vårdbehov som ger rätt till särskilt permanent boende. Mer hänsyn bör tas till dem som känner sig ensamma och otrygga samt till dem som uppnått en hög ålder. Under lång tid har vi inte fått någon som helst gehör för våra synpunkter. Nu har det skett en omsvängning. Det började med ombyggnaden av arbetsförmedlingens före detta lokaler till korttidsboende som vi kämpade för länge. Nu planeras också att det skall byggas ett permanent särskilt boende med cirka 40 platser som om allt går väl skall stå färdigt om ungefär tre år. Under mellantiden skall ett tillfälligt särskilt boende uppföras i form av moduler för att snabbt kunna minska köerna.

Pensionärsorganisationerna har nu enhälligt enats om följande:

1. Det tillfälliga särskilda boendet kan placeras vid Blankavägen.

2. Det permanenta särskilda boendet bör placeras enligt kommunens förslag 2 på Uggelboområdet i närheten av fotbollsplanen (med sjöutsikt).

3. Ett eventuellt +55-boende måste placeras centralt nära affärer.

Vi bedömer att flertalet som placeras på ett särskilt boende inte har möjlighet att besöka affärer och dylikt men kan tycka det är trevligt att vistas i en vacker trädgård med sjöutsikt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons