Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker i flera trätor

Annons

Det är inte ens fel när två träter, sade kommunalrådet Stig Henriksson, V, i en radiointervju häromdagen. Han syftade då på bråket mellan Fagersta kommun och Västanfors församling om inköp av strandnära tomter för bostadsbyggande.

Kyrkoherde Henrik Rydberg vill inte sälja dem till vilket pris som helst medan Stig Henriksson tycker att priser han erbjudit är skäligt. Det har gått så långt att kommunalrådet vill utnyttja kommunen rätt till expropriation för att tvinga kyrkan att sälja.

Jag vill inte ha någon bestämd åsikt om vem som har rätt i sakfrågan. Däremot har jag under årens lopp fått en känsla av att Stig Henriksson nästan alltid är den ena parten i ordstävet ”ens fel när två träter”.

Rätta mig om jag har fel, men om en person får en maktposition är det lätt hänt att tro att han eller hon alltid vet bäst. Om det finns gott om nickedockor som av olika skäl bara håller med gör det ju inte saken bättre.

Som exempel på trätofrågor kan nämnas: rondellutsmyckningen, friskolan och nu strandnära tomter.

Jag vet inte om Stig Henriksson uppfattar sig som en sorts landsfader som tillrättavisar sina undersåtar eller vad det nu är, men stup i ett tillrättavisar han oss vanliga kommuninvånare Han talar, ofta på ett sarkastigt sätt, om vad det är som gäller.

”Det vet jag, för så är det”, sade allaredan Karlsson i Hemsöborna. Det är ett argument som är lättförståeligt.

Med detta inlägg bävar jag för det eventuella svaret från den som oftast är den ena parten i ordstävet: Det är inte bara ens fel när två träter.

Kalle på kammarn, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons