Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktisera, politiker!

Annons

En from önskan är att det nya socialutskottet i Norberg lär sig sitt ansvars. område. Ordföranden kunde till exempel flytta in en vecka på Björkängen och sitta där i en rullstol, bli duschad enligt schema och äta med de andra.

En annan ledamot kan gå in som vårdbiträde där och i hemtjänsten. Andra ledamöter kan ta var sin vecka på Granbacken, Öjersbo, Resedan och i nattpatrullen.

Vad säger de om att

inte få hjälp att komma ut, äta den enda maträtt som bjuds och inte få just någon mänsklig kontakt eller stimulans och ständigt möta stressad personal som är för snålt tilltagen?

På många andra platser får de äldre välja mellan två maträtter, men aldrig här. Ofta får de gamla inte ens äta färdigt innan personalen kommer och ber dem lyfta på benen så de kommer åt att dammsuga. Bäst vore om personal satt med vid borden och åt med de gamla och kunde hjälpa dem som har svårt att få i sig maten.

Mycket skulle säkert bli annorlunda om de styrande verkligen visste hur verkligheten fungerar för de vårdbehövande och personalen på ”golvet”.

Viktigare än att få in så mycket som möjligt i avgifter är att ge mänsklig och värdig äldreomsorg.

Det är inte konstigt att det är svårt att få kompetent personal i äldreomsorgen. Även personalen mår dåligt av att tvingas ”slarva” och stressa för att hinna med allt de ska göra.

En anhörig, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons