Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-svek mot Norberg

Fagersta-Posten rapporterar att S-styrda Norberg är en av landets sämsta kommuner när det gäller utbyggnad av bredband.

Annons
Seg uppkoppling. Det lokala engagemanget är avgörande när det gäller bredband och e-hälsa, skriver KD.Foto: Hasse Holmberg/TT

I VLT skrev nyligen Ulla Persson (S) om att bredbandsutvecklingen är en demokratifråga. Här framhölls Västerås som ett gott exempel. Vidare menade hon att landets kommuner och landsting förlorar miljarder varje år på att inte ha bättre uppkoppling mot internet, eftersom e-hälsotjänster inte kan användas fullt ut.

Enligt Post- och telestyrelsen är starkt lokalt engagemang avgörande för bredbandsutbyggnaden. 2014 tecknades ett avtal för utbyggnad av bredband i Norberg, så kanske kan Norberg kliva upp några pinnhål i rankingen till nästa mätning, men varför har Socialdemokraterna i länet lämnat Norbergsborna i sticket?

Socialdemokraterna styr de flesta av länets kommuner och även landstinget. I landstinget har Socialdemokraterna sagt nej till att arbeta särskilt med hälso-appar och till användandet av mobil medicinsk utrustning. De har dessutom låtit det strategiska arbetet med forskning och innovation vila i två år!

Det lokala engagemanget är avgörande när det gäller bredband och e-hälsa. I stället för att skicka bollen vidare till Gabriel Wikström (S), som Ulla Persson gör, borde Socialdemokraterna i Västerås sprida sina goda erfarenheter och se till att alla kommuner i länet och landstinget kommer med på bredbands- och e-hälsotåget.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons