Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så räknas besökare

Annons

Svar på insändare från

Siv Stenås (19/8) och Rita Södergård (15/8) om Klockarbergsskolan.

För ett år sedan var det inte aktuellt att sälja Klockarbergsskolan, men när verkligheten förändras måste också vi vara beredda att ompröva tidigare ståndpunkter. Och det gör vi nu.

Siv Stenås förundras över att avtalet inte varit uppe i nämnden. Det är så att försäljningar av fastigheter och köpeavtal inte är delegerat till våra nämnder utan ligger på kommunfullmäktige.

Det är anledningen till att avtalet inte hanteras i nämnden. Så det är helt korrekt hanterat.

Insändaren menar att kommunstyrelsen haft fel beslutsunderlag vad gäller besöksantalet. Det underlag som presenterats bygger på den officiella statistiken som kommer från hembygdsföreningen.

Så här har det sett ut de senaste åren: 2007 kom 137 besökare, 2008 269 besökare, 2009 175 besökare och 2010 310 besökare.

Varifrån Siv Stenås har fått 1 000 besökare ifrån vete katten.

Rita Södergård skrev i en tidigare insändare att under åren 1996-2000 hade de i snitt 1 100 besökare. Men det var länge sedan och siffrorna har alltså sjunkit drastiskt.

I övrigt avstår jag från att kommentera Siv Stenås insändare som innehåller

spekulationer och antaganden som får stå för insändarskribenten.

Rita Södergård tar i sin

insändare upp att det finns mycket väl dokumenterat om skolmuseet och även filmat av Ingvar Holmer under en skollektion.

Just det som kommunstyrelsen efterlyste och jag tror med detta att inte något ytterligare behov av dokumentation är nödvändig. Men vi får titta på det.

Och till sist: Hembygdsföreningen har erbjudits att köpa fastigheten för samma belopp som kyrkan samt tidigare även erbjudits att köpa för 1 krona.

Men de har avböjt våra erbjudanden med motiveringen bland annat att det blir för arbetsamt och kostsamt att driva det vidare. Där ser man.

Ordförande, utbildnings- och fritidsnämnden, Fagersta

Ove Nilsson, V

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons