Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så snabbt går det inte

Annons

Svar till Marcus M, Fagersta (21/2). Nej, busstidtabeller ändras inte i brådrasket utan de trycks på hösten och gäller sedan nästa kalenderår.

Vi har nu hittat en lösning som from nästa tidtabellsskifte ser ut att klara alla de olika kravspecifikationer som finns när det gäller tidtabeller; det är barnen på Mariaskolan, det är barnen på Lindgårdsskolan och ungdomarna på Risbroskolan.

Ibland kan ju rent av bussar i linjetrafik vara tvungna att ta hänsyn till olika arbetsplatsers arbetstider, tågtider, omlopp för bussar och chaufförernas arbetstider och lagstadgade behov av raster.

Så det är inte något enkelt

pussel att få ihop även om de flesta bara ser sitt behov måste trafikplaneringen se mångas. Att först trycka och distribuera en tidtabell för att sedan ändra

tiderna tror jag nog de flesta kan se problemen med.

Att ordna ett ”väntrum” tolkar jag som ett slags busstation och det är inte rimligt ens för de problem Marcus M så målande beskrivit och ger uttryck för.

En hel del insatser har också gjorts från Risbroskolan, men även i vår ganska privilegierade del av världen finns det problem man ibland får leva med, men också glädja sig över att man bidragit till en lösning även om den inte blir exakt som man vill eller så snabbt man önskar.

Kommunalråd, Fagersta

Stig Henriksson, V

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons