Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa i Fagersta!

Annons

Fagersta kommun gör ett starkt resultat, men för vem?

Stockholmarna vill gärna framhålla huvudstaden som Sveriges motor och tycker att skatteintäkter ska fördelas så att större del av kakan hamnar bland höghusen i stället för här på glesbygden – men har de rätt?

Har de gruvor, skogar eller kanske vattenkraft därinne bland diskoteken eller är de bara gapiga som stockholmare kan vara?

Oavsett vilket tittar jag febrilt i almanackan för att se om det möjligen är den 1 april, men ser sorgligt nog att artikeln finns i Fagersta-Posten för den 29 april. Texten berättar att Fagersta kommun ska bidra med totalt 15 miljoner kronor till något så enfaldigt dumt för oss Fagerstabor som en citybana i Stockholm.

Maken till dumhet kan knappast hittas ens om man söker sig tillbaka ända till vikingatiden! Dessutom innebär det att flera mindre kommuners skatteintäkter används i Stockholm i stället för att sprida ut arbeten och tjänster över hela vårt land och tvinga folk att flytta ut från eländet i huvudstaden.

Om Fagersta kommun lyckas

med konststycket att gå nästan 26 miljoner plus under ett enda år är det inte mer än rätt att pengarna kommer till nytta och glädje för till exempel de åldrande människor som varit med om att bygga upp vår välfärd och i dag sitter på åldringsboenden, där man får hatblickar om man tar en påtår eller en kaka till.

När långgolf, ridhus, fotboll, ishockey med flera suger i sig kommunala bidrag för att hålla verksamheten igång blir en jättegrupp helt utan, nämligen Fagerstas duktiga motorsportutövare.

Folkraceåkarna har trots stora framgångar fortfarande inte någon bana där de kan utöva sin verksamhet. Och vem har sett en enduroåkare eller rallyförare överösas med kommunala pengar för att bedriva sin verksamhet? Är motorfolket månne glömda i bidragsdjungeln på grund av skitiga naglar? Eller?

Anders Törnblom, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons