Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex om lekplatsbygge

Annons

DET BLIR INGET LYFT

Någon har kommit på den fantastiska idén att bygga en lekpark nära Norbergsån intill livligt trafikerade vägar. Första gången jag hörde talas om planerna trodde jag att det var fråga om ett aprilskämt, men så är tydligen inte fallet.

Kommunledningen har nyligen bestämt att förskolan i Nickebo ska läggas ned på grund av kommunens usla ekonomi och nu har man för avsikt att bygga en lekpark för 1 miljon kronor på en helt olämplig plats. Man häpnar!

Finns det verkligen någon som på allvar menar att en lekpark skulle innebära ett lyft för Norberg? Jag har inte träffat någon som tror på det.

För övrigt finns flera lekplatser i närheten och behovet av en lekpark är inte stort.

Mitt förslag till kommunledningen: Folkomrösta om lekparken och låt norbergarna tala om vad de tycker!

L-E Jernström, Norberg

BESTÄMMER NVK?Det är med förvåning man läser i Fagersta-Posten (30/12): ”Norbergarna vill att platsen ska bli mer aktiv, och vi har lyssnat på vad de tycker när vi beslutade att bygga en lekplats.” Vilka norbergare och när fick NVK beslutanderätt i kommunen? Jag trodde att det var kommunfullmäktige som beslutade!

Jag ogillar politiker som upprepar vad tjänstemän dikterar. Därför vore det illa om Norbergs politiker okritiskt gör tjänstemannaförslag till sina.

Jag hoppas att NVK-chefen Harold Nilsson har missuppfattat ärendets behandling. Han bör hålla sig borta från politiken, åtminstone i Norberg, anser jag som norbergare.

När det gäller staketet, kan man fråga sig om det inte behövs staket mot Malmgatan och Esbjörnsvägen och eventuellt även mot södra delen av parken behövs för att skydda barnen mot biltrafik och åns vatten. Man kan ifrågasätta det lämpliga i att placera en lekplats i parken.

Politiker, sitt ner i båten och tänk efter! Riv upp beslutet om lekplatsen tillsammans med staketet mot ån! Besparingen

kan kanske möjliggöra oförändrat öppethållande vid fritidsgården Unkan.

Änderna kan vi inte flytta på, med politiska beslut och jag tror att en majoritet av oss i Norberg tycker att änderna är ett trivsamt inslag.

Lars Persson, Norberg

ÄNDER KAN FLYTTADet skrivs mycket om hur synd det är om änderna vid Norbergsån nu när det ska byggas lekpark där, men vem tänker på mig som är livrädd för änder och fåglar överlag? Jag bor så att jag måste passera ån när jag ska ut på byn, men sommartid får jag gå omvägar för att jag är så rädd för måsarna som tar över där och som

tidigare har attackerat mig.

Även änderna har gått på och börjat bita en vän till mig. Därför tycker jag att det är bra att det ska byggas en lekpark där, för då kanske fåglarna blir störda och beger sig någon annanstans och jag inte behöver vara lika rädd.

Ni må tycka att jag är egocentrisk, men jag tycker faktiskt att mitt välmående är viktigare än att några änder och måsar ska få slippa flyga över ett staket.

Johanna, Norberg

BÄTTRE PLATS FINNSKan inte våra politiker i Norberg styra kommunen själva, eller är det NVK och Harold Nilsson som styr vår kommun?

Norberg borde lämna NVK och arbeta som egen kommun, att ta hjälp från alla håll kostar bara pengar.

Och lekparken skulle ha placerats i parken bakom kommunhuset, för där finns varken fåglar eller folk.

Arg, Norberg

MATA INTE HÄR!Jag tror inte änderna har nåt som helst problem att flyga över de stängsel som satts upp. Problemet är snarare att de blir matade vid bron. Det är jättebra att de blir matade, men kanske inte att de blir det just där.

Varför inte mata änderna högre upp närmare Öjesbogården, så slipper de vara så nära vägen och riskera att bli påkörda? Kanske värt att prova så kan vi få en lekpark och ändå ha änderna kvar.

En som funderat, Norberg

HELLRE RASTGÅRDApropå den tänkta lekparken vid ån så vore det väl bättre att bygga den vid Tingshusparken som är så fin där vi också har en scen där man kan göra något kul.

Det måste vara bättre att göra en rastgård för våra hundar vid ån i stället, för tänk vilket gnäll det kommer att bli då änderna bajsar ner lekparken.

CJ, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons