Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slå vakt om sjukhuset!

Snart avgörs Bergslagssjukhusets öde. Landstingets avtal med Mitt Hjärta avseende driften av sjukhuset löper ut nästa år.

Annons
Sjukhuset. Avtalet med Mitt Hjärta går snart ut. En ny upphandling bör ske, enligt Moderaterna.Foto: Staffan Bjerstedt/arkiv

Från Moderaternas sida är vårt besked tydligt: Vi vill att Bergslagssjukhuset ska vara kvar. Det förutsätter en ny upphandling, eftersom landstinget tidigare misslyckats med att själva driva sjukhuset.

Bergslagssjukhuset är en verksamhet värd att slå vakt om. Sjukhuset utsågs till Årets strokesjukhus tillsammans med Köping. Strokevården sticker ut positivt jämfört med övriga länet då strokepatienterna även följs upp med läkarbesök ett år efter stroke.

Inom demensvården erbjuds en väl sammanhållen vård där med läkare på heltid på de kommunala boendena men också en god uppföljning på de patienter som inte bor i särskilda boenden.

Medicinmottagningen har cirka 3000 läkarbesök och 2000 sjuksköterskebesök per år. På den medicinska vårdavdelningen har patienterna möjlighet till eftervård och rehabilitering nära hem och nära anhöriga. Väntetiderna är korta i förhållande till vårdtyngden och jämfört med exempelvis Sala sjukhus.

Man erbjuder också avancerad hemsjukvård genom ett team som täcker halva länet.

Sammantaget utför Mitt Hjärta vård till en lägre kostnad än när landstinget drev sjukhuset. Man har dock haft svårigheter att rekrytera läkare, ett problem som Mitt Hjärta delar med landstingets verksamheter.

Vi anser att resultaten talar sitt tydliga språk. Bergslagssjukhuset ska vara kvar och en ny upphandling måste till. Socialdemokraterna som styr landstinget har inte varit tydliga med vad man vill. Nu är det dags för dem att tala klarspråk och ge besked om sjukhusets framtid.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons