Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släckt hopp – och tv!

Det är helt fantastiskt att Norberg äntligen har fått fiber och mina föräldrar tvekade inte en sekund att ansluta sin villa.

Annons
Krångel. Anslutningen till bredband gick inget vidare och Telias kundtjänst lovar saker som de inte håller, konstaterar skribenten. Foto: Marc Femenia/TT

Pappa som alltid förespråkat Telia bestämde sig tidigt för att han ville ha deras tjänster både på TV, bredband och telefoni. Jag var lite skeptisk baserat på tidigare erfarenheter men tänkte att alla kan ju ändra sig.

Så här i efterhand, efter att ha suttit X antal timmar i kö till deras support både via telefon och chat, är till och med pappas inställning till Telia helt annorlunda. De har förstört fredagsmyset under ett antal helger sedan mina föräldrar bestämde sig för att teckna deras tjänster.

Turerna är många, oseriösa säljare som ger felaktig information, kundtjänsthandläggare som lovar och bedyrar att de ska rätta till fel som begåtts men sedan inte gör det, samtal med kundtjänsten som efter 45 minuter helt plötsligt bryts och ersätts med en kundundersökning kring deras bemötande. (Behöver jag säga att vi satte sämsta möjliga betyg?)

En teknisk support som konstaterar samma dag som tjänsten ska kopplas in, att det är något fel på anslutningen till villan och en tekniker måste skickas ut. Tre veckor senare har mina föräldrar inte hört något mer än att en kvinna ringt upp och frågat, bara för att vara på den säkra sidan innan de skickar en tekniker, att ingen bara råkat dra ur sladden.

Det mest fenomenala i hela ärendet, är att mina föräldrar dessutom kommer att debiteras för sina tjänster från och med 1 oktober trots att de aldrig ens fått i gång dem. Sedan ska de reklamera alltihop när fibern fungerar.

Jag hade en gång ett hopp om Telia när jag via min tidigare arbetsgivare gjorde ett studiebesök hos deras Kundombudsman. Det hoppet har nu släckts, precis som tv:n hos mina föräldrar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons