Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta smutskasta oss, Wallsten!

Jag vet inte vad som är värst. Att Marino Wallsten inte förstår eller att han medvetet upprepar samma felaktigheter gång på gång.

Annons

För fjärde gången: Vänsterpartiet ville använda de tillfälliga statsbidragen för flyktingmottagande 2015-2016 (48 miljoner) till det de är ämnade för: tillfälliga kostnader för flyktingmottagande. Därigenom kunde vi innanför den ordinarie ramen haft råd med skolsatsningarna och att börja minska grupperna i förskolan.

Jag börjar faktiskt bli trött på att Marino Wallsten hävdar osanningar. Som sagt är det svårt att veta om det är medvetet eller om det är på grund av dålig koll.

En annan osanning som är relevant och som har haft konsekvenser för utbildnings- och fritidsnämndens budget detta år är att Marino Wallsten hävdar att nämnden har fått kompensation för de extrakostnader på 1,9 miljoner om året som hans avtal med kyrkan kostar verksamheten (årligen). Dessa har (jag citerar förvaltningschefen): ”fått rymmas inom given ram”. Då jag som ordförande har belyst detta och till och med äskat dessa medel i budgetprocessen, har Marino Wallsten kallat dessa yrkanden för ”trams”. (Ja, jag har givetvis vittnen till att så skett). Det finns mycket att säga om hans sätt och ton.

Min rekommendation är att Marino Wallsten slutar att lägga så mycket energi på att smutskasta och förringa det arv han faktiskt tar över. Det hedrar honom heller inte att förneka de initiativ som vi drivit och fått igenom efter förankring i UF-nämnden. Det är heller inte tecken på bra ledarskap.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons