Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolt över satsningen

Jag är stolt om att få vara med om att fatta ett beslut som kommer att bidra till minskad klimatpåverkan och utveckling av vindkraften.

Annons
Vindenergi. Kommunfullmäktige i Norberg sa ja till ett positivt yttrande över den föreslagna vindkraftsparken. Bilden är tagen utanför Umeå.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Svar till Magdalena Andersson. Jag är en av de som du påstår har offra allt för en fjäder i hatten. Jag kommer säkert att göra dig besviken men för mig var valet enkelt. Då vind kraft är det mest miljövänliga som i dag kan producera el.

Jag är också övertygad om att de som nu beskrivs om hur farligt det är att bygga dessa vindsnurror kommer om några år inte alls ses som något problem. Om de politiker som byggt detta land bara skulle ha lyssnat, till alla olyckskorpar skulle vi ha suttit kvar i grottan. Jag jobbar inom åkeribranschen och vet vilken utveckling den har haft på kort tid.

Visst, vi skulle kunna bygga dem i Norrland men de skulle sannolikt innebär större ingrep på den natur du vill ska skyddas, för inte är det väl så att du inte bryr dig om hela naturen utan bara den runt Olsbenning.

Ditt exempel med fladdermössen tyckte jag var lite roligt, det skulle lika gärna vara så att det blir en positiv effekt av de och någon annan art som gillar myggor etablerar sig i dessa trakter. Det leder till mångfald i djurriket.

Ditt citat stämmer inte riktigt ” det är farligt att leva man kan dö” det var vad jag hörde när jag satt på mötet. Och det var efter att vi fått en kemilektion av SD; s ledamot. Om alla de farliga ämnen som används vid tillverkning av verken och den betong som man gjuter fundamenten av.

Jag är stolt om att få vara med om att fatta ett beslut som kommer att bidra till minskad klimatpåverkan och utveckling av vindkraften. Om inte de som har möjligheter att bygga ges utrymme kommer utvecklingen att stanna och det vill inte jag vara med och bidra till.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons