Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa försäljning!

Annons

Opinionen mot utförsäljningen av Klockarbergsskolan växer. Ingen vet riktigt vad som ska hända med skolhuset/museet om försäljningen genomförs. Det väcker naturligtvis många frågor.

Det mest logiska vore väl att låta hembygdsföreningen överta skolhuset och driva museet. En symbolisk köpeskilling kan säkerställas genom aktivare marknadsföring och fokus på den historiska betydelsen.

Den nödvändiga renoveringen av byggnaden kan utföras med ideellt arbete av föreningens entusiaster och av skolans yrkeslinjer.

Varför så bråttom att sälja för 300 000 kronor, en struntsumma som kommunen klarar sig utan?

Nej, stoppa försäljningen tills vidare, låt Brinellskolan starta ett projekt inom ramen för samhälls- och yrkeslinjerna och jobba fram ett förslag, vad man ska göra med skolan ur ett historiskt perspektiv.

På så vis får eleverna en känsla för historien och jobbar med ett verklighetsförankrat projekt, som kan stärka förståelsen för bevarandet av Klockarbergsskolan.

Att fullfölja försäljningen vore ett stort svek mot alla som vill ha skolan kvar med all inredning.

Men tankarna går i första hand till Ragnar Wahlfeldt, som ägnat hela sin yrkeskarriär åt skollivet i Fagersta, som lärare/skolchef. Han har dessutom varit en stor förebild för unga idrottare i stan genom utövandet av bandy och tennis på elitnivå. Svik inte hans livsverk!

Hans Rydebert, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons