Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa nedläggning av Avesta lasarett

Vi vill inte se fram emot att leva i en länsdel där tidigare akuter redan har lagts ner i Sala och Fagersta och nu i värsta fall kanske även i Avesta.

Annons

Under åren 2008-09 var vi inom Sjukvårdspartiet – Västmanland medverkande vid de förhandlingar mellan landstingen i Västmanland och Dalarna som ledde fram till avtalet om tillgänglighet till akuten i Avesta. Avtalet undertecknades vid en öppen ceremoni på Bergslagssjukhuset den 10 februari 2010 av Alf Johansson (Dalarna) och Tomas Högström (Västmanland).

Det medicinska akuten i Avesta har därefter varit ett närliggande alternativ med god omvårdnad och bra bemötande.

Ryktena om att man från Landstinget Dalarna nu utreder om man ska lägga ner Avesta lasarett är naturligtvis både skrämmande och oacceptabelt. Protesterna har varit kraftiga på det lokala planet och insändarna i Avesta Tidning har varit många och nu även spridit sig över gränsen till Fagersta-Posten.

Vid valet 2014 förlorade vi i Sjukvårdspartiet – Västmanland representationen i landstingsfullmäktige vilket dessvärre har medfört att vi inte har en sådan position att vi genom kontakter med Dalarna skulle kunna påverka den hotande beslutsgången. Vi vänder oss därför särskilt till de lokala politiska fullmäktigerepresentanterna från norra länsdelen eftersom vi utgår ifrån att de nu har ansvaret att väcka sina partier till liv för att ta nödvändiga kontakter med sina motsvarigheter i Dalarna.

Dessvärre är länsdelens representation i landstingsfullmäktige mycket begränsad. Vi har bara tre ordinarie representanter, nämligen Elisabeth Hanning (V), Anita Lilja Stenholm (FP) och Kenneth Östberg (S).

Därför frågar vi er: Vilka aktiviteter har ni för avsikt att initiera för att försöka undvika en totalt oacceptabel nedläggning?

Vi vill inte se fram emot att leva i en länsdel där tidigare akuter redan har lagts ner i Sala och Fagersta och nu i värsta fall kanske även i Avesta.

Vi ser fram emot de namngivna representanternas synpunkter och vi utgår ifrån att tidigare insändare har samma förväntningar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons