Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svåra konsekvenser

Annons

Vi i Vänsterpartiet i Norberg reserverar oss mot fullmäktiges beslut att bygga en ny idrottshall. Vi kan inte se att kommunen har pengar att avsätta till driften utan att det får allvarliga konsekvenser för våra övriga verksamheter.

Redan i dag har vi kö till vår barnomsorg och grupper som storleksmässigt börjar vara på gränsen till vad som är pedagogiskt försvarbart.

Vi har en hårt belastad hemtjänst och kö till våra särskilda boenden samtidigt som andelen äldre äldre växer och med dem vårdbehovet.

Som läget ser ut för de närmaste kommande budgetåren kommer vi, förutom att tvingas fortsätta pressa våra lagstadgade verksamheter, också att tvingas ifrågasätta frivilliga verksamheter som kulturskola, ungdomsgård, gemensamhetsmatsal på Resedan och liknande för att få budget i balans.

Därtill kommer underhåll och rot-renoveringar av kommunens bostadsbestånd och eventuellt seniorboende i Resedan, flera hundra miljoner i investeringar som sedan skapar driftskostnader nu och långt in i framtiden.

Majja Neverland, V, Fredrik Johansson, V, Nancy Ibarra, V, Norberg

Kent Persson, V, Pratima Åslund, V,

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons