Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ansvar för skolan!

Annons

Vilken jävla dag. Först ett mejl från min dotters lärare: ”Hej! Förslag på utvecklingssamtal 7/6 klockan 13.00.” Med tanke på att det skulle vara skolavslutning tre dagar senare är förslaget minst sagt, korkat. Om jag inte kan den dagen eller tiden blir det som förra terminen ingenting.

Sedan Fagersta-Posten i brevlådan. Dröm om min förvåning när jag läser följande rubrik på Dialog: ”Ska kulturskolan offras?”. En av landets bättre kulturskolor hotas för att bygga en idrottshall när det redan finns två. Många tankar och minnen strömmar genom mitt medvetna.

När musikklasser startade i Uppsala fick min son börja där. Min dotter följde efter. De har deltagit i ungdomsorkestrar och rest till många länder och vi har tagit emot ungdomar från flera länder i vårt hem. När Sverige

firade 500 år i USA spelade min son vid FN-byggnaden.

Forskning visar på nyttan av musik i undervisningen och välbefinnandet. Har inte dessa nya rön nått politikerna i Norberg? Läser de inte Skolinspektionens bedömning av skolor i kommunen? Det är en sorglig läsning särskilt med tanken på att det som myndigheten anmärkte på 2006 finns kvar att anmärka på 2010.

Värst av allt var att läsa hur rektor i Källskolan inför Skolinspektionen försvarar skolans dåliga resultat: Norbergarna är inte intresserade av kunskap. Det är tradition i bygden att det är så. Rektor smiter från sitt ansvar.

Och nu politiker också. I stället för att satsa resurser på den dåliga skolan och lyfta den, ska det satsa på dem som ska lyfta skrot.

En tröst i all bedrövelse var att läsa att Skolinspektionen kommer att straffa skolor som inte åtgärdar det de har fått anmärkning på.

Mitt förslag; Ta ifrån kommunen 43 miljoner kronor och betala sedan åter för att satsa på skolor som förmedlar kunskap! Utbildning och kunskap skapar. Om en lärare eller rektor inte håller måttet måste vi reagera för våra barns och samhällets bästa.

Om våra politiker inte håller måttet kan vi rösta bort dem, men de kan ställa till de för kommunen under sina fyra år. Därför är en folkomröstning på sin plats när det är fråga om stora åtaganden.

Mirko, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons