Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tacka äldre norbergare!

Annons

Jag har följt debatten om lekparken vid ån i Norberg. Jag vill framföra min syn på saken, även om jag inte bor nere i själva samhället.

Första gången jag hörde talas om saken trodde jag, liksom många andra, att det var ett skämt. En lekpark för små barn vid en å. När jag sedan läste om förslaget att bygga på det lilla grönområdet så tänkte jag i första hand på de många äldre som bor i bostadsområdet på andra sidan gatan.

Det måste ha känts underbart, för de som vill, att kunna gå ner till det lilla området, sitta där en stund och lyssna på vattnets porlande och mata änder som är vana att få mat när någon kommer.

Det är livsglädje för många. När de nu inte längre skulle kunna gå dit, tror jag att man bidrar till att en stor del av den dagens glädje försvinner.

Sedan kommer ett högt staket runt området, för det måste det nog vara med ån på ena sidan och genomfartstrafik på den andra upp till bostäderna.

Jag tvivlar på om det kan vara riskfritt ändå. Barn kan klättra, även fast de är små och jag tror inte personalen eller mamma har lika lätt att klättra efter, om det skulle behövas. I och med staketet kommer området att se ut som en rastplats för interner.

Jag missunnar inte barnen en lekpark, för de ska ha en plats att leka på, ha roligt på och få ge utlopp för sin energi, men varför duger inte Tingshusparken, som ligger bara ett stenkast bort?

Det måste vara ett mycket bättre område. En lekpark finns ju redan i övre delen av parken och det kanske går att samordna och bygga ut, men det finns ju för övrigt stora ytor kvar att kunna iordningställa.

Det lilla grönområdet nere vid ån behöver snygga upp. Sätt dit ett par soffor och ett stabilt bord. Jag tror att särskilt de äldre pensionärerna skulle bli glada att få sitta medan de matar änderna och lyssnar på åns porlande –

så varför inte göra detta som ett litet tack från kommunen till dem som hela sitt yrkesverksamma liv har arbetat inom kommunen och hjälpt till att bygga upp Norberg?

Lekparken i Tingshusparken samt iordningställande av grönområdet skulle kosta mindre än enbart lekparken nere vid ån skulle kosta. Något staketet behövs inte om de äldre får vara kvar där, och tänk också på vad glada änderna skulle bli.

Karin Fjellman, Kallmora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons