Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött på att vakna av högljudd buss

Sedan några månader tillbaka kör en vit gammal dieselbuss mellan Kärrgruvan och Norberg. Den låter väldigt högt. Vi blir väckta på morgnarna när den passerar Kornettgatan.

Annons

Det är oerhört frustrerande och tröttsamt. Bussen har nummer 85. Efter att den gamla gulbruna bussen (som lät ännu värre) slutat köra, har det varit en tystare buss som kört. Ända till för ett antal månader sen alltså, när den här vita bussen kom i drift.

Linje 85 gick tidigare bara några gånger om dan. Detta ändrades tyvärr när alla invandrare kom till Kärrgruvan. Bussen passerar nu Kornettgatan fyra gånger i timmen under morgontimmarna. Med början före halv sex.

Om man någon gång lyckas somna om, blir man alltså strax väckt igen. Buss 500 som går till Avesta är en biogasbuss, och väcker oss inte.

Såg i busstidtabellen att det är anropsstyrd trafik på linje 85 20 juni- 20 aug. Vilket innebär att taxi då kör turen. Vi hoppas och kräver att man under denna tid byter ut den här hemska bussen, som låter så högt.

Ett annat alternativ är att bussen i stället för att åka Kornettgatan, åker riksvägen och sen in mot Folkets hus. Där finns gott om plats att göra en busshållplats. Och det blir inte längre att gå därifrån till biblioteket eller Resedanhusen än det är från Kornettgatan.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons