Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungas vuxenproblem

Annons

Vi får de barn som vi förtjänar. Jag vet att jag har skrivit de här orden tidigare. Men, det tål nog att upprepas.

Vuxenvärlden drabbar ju även våra barn och ungdomar – jobb som försvinner, ekonomiska svårigheter, skilsmässor, alkohol- och narkotikaproblem, misshandel och så vidare.

Barn och ungdomar lämnas vind för våg, eftersom de vuxna

tycker att de har nog med sina egna problem.

Prata med barnen och ge dem ett språk! Det får de inte med datorn, mobilen eller tv:n. Och där orden slutar tar våldet över!

Bry dig om vad ditt barn gör på kvällarna. Bry dig om vad ditt barn ”gör” på datorn. Bjud hem dina barns kompisar och lär känna dem.

Föräldrar och andra vuxna måste ut i ”ungdomarnas värld” och se hur den fungerar. Det är inte misstänksamhet utan uppmärksamhet. Gör vad som helst utom att göra ingenting!

Föräldrar måste ta tillbaka sitt ansvar och inte lita på att samhället fixar allting. Samhället är ju faktiskt vi alla som lever i samhället.

Du kan inte som vuxen blunda och skylla på att det är inte ditt ansvar. ”Det är inte mina barn. Jag sköter mig och mitt liv.” Alla barn är allas barn. De är ju vårt kapital och vår framtid.

Det är definitivt inte deras ensak vad de gör. Vi vuxna har ansvaret. Barn och ungdomar kan inte utvecklas av sig själva.

Vad är det egentligen för värderingar och vad är det för samhälle som vi erbjuder?

Det är inte barnen och ungdomarna som är problemet – utan vuxenvärlden!

Majlise S, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons