Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V sprider falska myter

Framför man en synpunkt tillräckligt många gånger så kan det uppfattas som en sanning.

Annons
Privat drift. Det är bra med olika utförare inom vården, anser Centerpartiet i landstinget. Foto: Staffan Bjerstedt

Hans Jansson, landstingsråd för Vänsterpartiet, framför i en artikel där landstingsmajoriteten presenteras, som svar på frågan om hur de Röd-Gröna skiljer sig från Alliansens program, att V ”inte vill se att man säljer ut delar av sjukhusen och skapar någon slags vårdgalleria”.

Under hela valrörelsen försökte Vänsterpartiet få väljarna att tro att Centerpartiet och övriga allianspartier i landstinget, ville sälja ut sjukhus. Inget kan vara mer fel. Det är stor skillnad att ha olika utförare av vård och att sälja ut.

Mer än hälften av vårdcentralerna i Västmanland har annan utförare än landstinget. Är det att sälja ut, Hans Jansson?

Mitt Hjärta driver Bergslagssjukhuset i Fagersta som entreprenör till landstinget, är det att sälja ut och göra vårdgalleria? Vänsterpartiet var liksom övriga partier positiva att lägga ut Bergslagssjukhuset på entreprenad när beslutet togs 2009.

Centerpartiet är positiva till den mångfald av utförare som vi i dag har i Landstinget Västmanland och vi har inte gått till val på att sälja ut sjukhus och göra vårdgallerior.

För mig är det viktigt att vi politiker håller oss till fakta och inte skapar mytbildningar inom politiken eller om andra partier.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons